Fisksoppa

Åt en riktigt god fisksoppa igår. Här kommer receptet.

Börja med att skära upp 300 g lax och 300 g torsk i 3 cm stora kuber, lägg det sedan åt sidan… fisken ska helst vara tinad.

Skiva två purjolökar, hacka två vitlöksklyftor och fräs i olja. Tillsätt lite svartpeppar, 1 tsk salt, 1 msk basilika, 1 msk timjan, 3 msk hummerfond, 1 paket saffran, 2,5 dl grädde, 5 dl vatten, 1 fiskbuljong, 1 dl rödvin och koka i 10 minuter.

Lägg sedan i all fisk, koka upp och allt är klart när fisken är klar… det tar inte mer än några minuter, jag är allergisk mot överkokt fisk och då går det fort.

Egentligen ska det vara vitt vin i fisken, men eftersom jag vill ha rött till maten har jag i lite rött och serverar resten till maten. Med ett gott bröd till soppan är det här en bastant måltid.

Ett tips kan vara att byta ut lite av fisken mot potatis, det kommer vi att testa nästa gång.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s