Så mycket bättre

wpid-20150812_192859.jpg

Sitter och gråter när jag tittar på repriser från ”Så mycket bättre”, gillar programmet trots att mitt rykte egentligen inte tillåter det. Tänk så länge jag var anti mot allt folkligt, ibland var det äkta men lika ofta påklistrat för att jag skämdes över vad jag tyckte. När man lever med barn får man släppa på prestigen, tror jag blev vuxen 2010 när hela familjen var i Sandviken på deltävling i Mello. Jag och Gunnel var skeptiska innan, men båda gillade det skarpt och efter det släppte jag lite på den löjliga snobbismen. I år har jag till och med börjat med korta strumpor, jag har släppt även på den barnsliga principen.

Men jag har min smak och kommer fortfarande att förfasa mig över det jag tycker är fånigt, men numer är förfasandet mer äkta… och gråtandet och hyllandet i ”Så mycket bättre” kommer jag fortsätta gilla, spelar ingen roll vad andra säger. Jag och Gunnel har haft många oförglömliga stunder framför programmet. Jag har tre favoriter: Miriam Bryant, Agnes och Miss Li… alla tjejer, dom är trots allt lite bättre tjejerna.

Att ”Ett sista glas” med Miriam Bryant spelades på Gunnels begravning var logiskt på många sätt. Vi gillade båda Miriam och just den låten var Gunnels favorit i programmet hösten 2015. Sommaren 2015 firade Örebro 750 år och vi såg henne live i parken vid slottet, eller Bryant Park som Linnea fyndigt döpte den till. För er som inte vet är Bryant Park en park intill stadsbiblioteket i New York, en park där vi hängde flera gånger under våra två besök i det New York som Gunnel blev så förtjust i.

Det har hänt mycket i mig sedan jag träffade Gunnel vintern 2004, hon gjorde mig så mycket bättre och hon var värd så mycket mer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s