Tårar för en ängel

2013_0531_0523

Clownen är tillbaks, med lösnäsa och knätofsar… nu behöver vi inte oroa oss längre tänker ni. Det har ni aldrig behövt tänker jag, det här envisa stenblocket (som hon kallade klippan) står stadigare än någonsin. Men clownen gråter när ni inte ser, han bär masken för att skydda er andra, ni som inte förstår mår bäst om ni slipper se. Resan har förändrat clownen, ni ser inte det heller, men bakom masken händer det saker. Han är snällare mot sig själv och klokare om han får säga det själv. Han har sett sanningar ni andra drömmer om att se, men på ett sätt ni skulle få mardrömmar över. En av alla paradoxer är att allt är värre än ni kan tänka er, men samtidigt inte så illa som ni tror. När den här clownen sätter sig i bilen och åker hem gråter han bakom masken, förlösande tårar som väntat en hel arbetsdag på att få komma hem. Det är tårar för en ängel.

Det är sant att jag mår bättre, men särskilt lycklig är jag inte. Det är svårt att vara lycklig med ett hål i hjärtat, men det går att leva utan lycka och i mitt fall finns det obegränsat med fina minnen att stoppa i hålet. Lycka är förresten överskattat, det ger högt blodtryck och fåniga leenden, jag föredrar tillfredsställelse som sänker blodtrycket. Det som är skillnaden nu, det ni ser, är att jag slutat jaga andras förståelse. Det känns bra och jag vet att hon gillar det också, det räcker nu som hon själv skulle ha sagt.

Det är många floskler som blivit verklighet, ordspråk jag skrattat åt i alla år har slagit mig rakt i mellangärdet. Som Carpe Diem, ni skulle bara veta hur mycket det har betytt för mig att fånga dagen… när man vet att tiden är begränsad suger man ut varje sekund, när man förlorat det bästa stannar man tiden och ser tillbaks på ett sätt man aldrig gör annars. Det smärtar, men står man ut med smärtan väntar en belöning som så småningom kan vara räddningen. Vissa ser bakåt och inser att det inte var så bra, andra ser bakåt och inser att det var ännu bättre… minnen har större betydelse än vi tror, det är minnena som formar oss och orden ”I sorgen finns glädjen för allt som Du gav” stämmer. De personer vi sörjer mest är de personer som gett oss fina minnen och det är samtidigt de personerna som gör oss starka i sorgen.

Så det jag gråter över är samtidigt det som gör mig starkare, för mig är tårarna både sorg och glädje. Tårarna en del av mitt liv, det är tårar för en ängel…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s