Pellen

IMG_20190921_123238

En av alla dumma saker jag sagt är att jag har svårt för pelargoner, tyckte att de luktade lite för starkt… men jag hade fel, älskar pelargoner för deras tålighet och förmåga att alltid leverera. Och lukten har jag också lärt mig gilla.

IMG_20190914_132157

Det började med att jag väckte liv i en P. Graveolens, sen blev det sticklingar och nu finns Gunnels bebispellar utspridda i halva släkten. De doftar underbart och påstås vara bra för hälsan. Därefter har jag utvidgat mitt intresse till alla pelargoner, de är inte så petiga och sprudlar av liv. Pellen ger så oändligt mycket tillbaks om man ger dem lite kärlek. För mig har pelargonerna blivit en stor tröst, mer än någon kan förstå.

IMG_20190921_123437

Det bästa är att väcka liv i trötta pelargoner, plantera om och se dem blomma upp. De är vackra att titta på, men halva nöjet är att odla upp och se dem utvecklas. Pellar gillar inte fusk och genvägar, odling är som livet och för att få resultat måste man anstränga sig. Du kan inte lura en pelargon med tomma ord, men ger du Pellen kärlek får du dubbelt tillbaks.

IMG_20191005_113046

Nu ska dom få vila över vintern, gärna svalt och ljust och med försiktig vattning. I februari-mars klipper jag ned dem och förbereder dem för en ny säsong.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s